Кремаста ТОРТА ОД ЈАГОДА - На тањиру за неколико минута, прави се од свих основних кухињских намирница, неодољивог је укуса
Одличан спој кремасте и воћне текстуре.
14.05.2025.
13:41
Коментари (0)
Уколико торте припремате само када вам долазе гости, време је да и себе почастите. Јагоде су хит ове сезоне, па искористите њихову присутност.
Састојци за тесто:
- три јаја
- кашичица ванилин шећера
- прстохват соли
- 140 г шећера
- 100 мл биљног уља
- 150 мл млека
- прашак за пециво
- 200 г брашна
За пуњење:
- 400 г свежих јагода
- 250 г свежег сира
- три кашике шећера у праху
- трећина кашичице ванилиног шећера
- две кашике јогурта или павлаке
- једно јаје
Припрема:
Помешајте све састојке за тесто, па добро умутите миксером. Најбоље је то чинити део по део. Када добијете релативно густу смесу, знате да је оно готово.
Умутите и све, осим јагода, за пуњење. Воће пресеците на пола или жељену величину.
У калуп излијте смесу за тесто, нанесите пуњење преко и утисните јагоде. Пеците на 170 степени око 40-45 минута. Пријатно!