Kremasti DOMAĆI sladoled od malina: Za 10 minuta KOD KUĆE uz samo 4 sastojka - Ima samo jednu manu, pojede se za minut
Za svačiji ukus.
Stiglo nam je toplo vreme, a samim tim i neizdrživa potreba da se rashladimo na razne načine. Svakako, jedan od najboljih načina da se to postigne (a i najukusnijih) jeste da se pojede sladoled.
Budući da letnji period iziskuje i vitku liniju, top formu i ulazak u omiljeni nam kupaći kostim, ne bi bilo loše da se pronađe kompromisno rešenje sa kalorijama koje nosi konzumacija sladoleda. Dakle, bilo bi poželjno da ga sami napravimo i znamo šta smo u isti stavili. Evo jednog genijalnog recepta koji se brzo i lako sprovodi u delo.
Domaći sladoled od crvenih malina je lagan, kremast i prepun voćnog ukusa.
Savršen je za letnje dane, ne sadrži veštačke dodatke, a pravi se bez aparata za sladoled.
Prava voćna poslastica gotova za čas, a evo šta vam je potzrebno od sastojaka:
- Maline 300 g
- Slatka pavlaka 200 ml
- Kondenzovano mleko 100 ml
- Limunov sok 1 kašičica
- Ekstrakt vanile i med po želji
Postupak pripreme:
Maline usitnite u blenderu ili štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Po želji procedite kroz sito da odstranite semenke. Umutite slatku pavlaku dok ne postane penasta, ali ne potpuno čvrsta.
U drugoj posudi sjedinite maline, kondenzovano mleko, limunov sok i vanilu. Pažljivo umešajte umućenu pavlaku u voćnu smesu. Sipajte smesu u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati.
Na svaka 2 sata promešajte sladoled da ostane kremast. Poslužite sa svežim malinama ili listićem nane.
Prijato i pišite nam utiske kada probate ovaj preukusni slatkiš.