Кремасти ДОМАЋИ сладолед од малина: За 10 минута КОД КУЋЕ уз само 4 састојка - Има само једну ману, поједе се за минут
За свачији укус.
Стигло нам је топло време, а самим тим и неиздржива потреба да се расхладимо на разне начине. Свакако, један од најбољих начина да се то постигне (а и најукуснијих) јесте да се поједе сладолед.
Будући да летњи период изискује и витку линију, топ форму и улазак у омиљени нам купаћи костим, не би било лоше да се пронађе компромисно решење са калоријама које носи конзумација сладоледа. Дакле, било би пожељно да га сами направимо и знамо шта смо у исти ставили. Ево једног генијалног рецепта који се брзо и лако спроводи у дело.
Домаћи сладолед од црвених малина је лаган, кремаст и препун воћног укуса.
Савршен је за летње дане, не садржи вештачке додатке, а прави се без апарата за сладолед.
Права воћна посластица готова за час, а ево шта вам је потзребно од састојака:
- Малине 300 г
- Слатка павлака 200 мл
- Кондензовано млеко 100 мл
- Лимунов сок 1 кашичица
- Екстракт ваниле и мед по жељи
Поступак припреме:
Малине уситните у блендеру или штапним миксером док не добијете пире. По жељи процедите кроз сито да одстраните семенке. Умутите слатку павлаку док не постане пенаста, али не потпуно чврста.
У другој посуди сједините малине, кондензовано млеко, лимунов сок и ванилу. Пажљиво умешајте умућену павлаку у воћну смесу. Сипајте смесу у пластичну посуду и ставите у замрзивач на најмање 4-6 сати.
На свака 2 сата промешајте сладолед да остане кремаст. Послужите са свежим малинама или листићем нане.
Пријато и пишите нам утиске када пробате овај преукусни слаткиш.