Mekane i PUNE ukusa - Pletenice sa PAVLAKOM , odlične su i za DORUČAK i večeru, po TRADICIONALNOM receptu
Mekane, pune ukusa i pavlake, ove pletenice su odlične za doručak i večeru. Posebno ih vole deca, zbog njihovog interesantnog oblika, pa su i odlična užina.
Pletenice sa pavlakom, po starinskom receptu, će vas oduševiti i stalno će vam tražiti da ih ponovo pravite, jer ko ih jednom proba, vraća se ovom receptu iznova i iznova.
Danas se obeležava 35. SVETSKI DAN BORBE PROTIV HIV/AIDS-a, a mnogi i danas žive u mraku DRUŠTVENE STIGMATIZACIJE! Ovako Srbija dočekuje 1. decembar
Ovako se HRANI Novak Đoković za uspešan i DUGOVEČAN ŽIVOT - Detaljan JELOVNIK za 3 dana, MLAKA VODA ujutru je posebno VAŽNA
Potrebno je:
- 29 gr kvasca
- 40 ml mlake vode
- 1 kasika sećera
- 2 pune kašike kisele pavlake
- 20 ml ulja
- 100 ml mleka
- 550 gr brašna
Priprema:
Izmrviti kvasac u mlakoj vodi i dodati sećer. Kada smesa zapeni sipati u vanglicu, dodati mleko, pavlaku i ulje. Dodavati brašno i zamesiti glatko testo, srednje tvrdo. Pokriti i ostaviti da odstoji 30 minuta, na sobnoj temperaturi. Podeliti na dva dela i oblikovati lopte i pokriti da odstoji , ponovo , 5-6 minuta. Razviti na pravougaonik. premazati malo margarinom i iseći na trake dužine 2 cm. Staviti 4 trake jednu preko druge i štapicem za roštilj koji ste premazali margarinom, pritisnuti po sredini, pa izvući štapić i testo iseći nožem. Prstima pritisnuti kraj, pa uviti u pletenicu. Ređati u podmazan pleh i pokriti da odstoji 10 minuta. Peći na 220 stepeni, 35 minuta, dok ne porumeni. Prijatno!