clear sky
13°C
14.05.2024.
Beograd
eur
117.1197
usd
108.716
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Mekane i PUNE ukusa - Pletenice sa PAVLAKOM , odlične su i za DORUČAK i večeru, po TRADICIONALNOM receptu

01.12.2023. 07:52
Piše:
Srbija Danas
bakini recepti, pletenice
bakini recepti, pletenice / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Mekane, pune ukusa i pavlake, ove pletenice su odlične za doručak i večeru. Posebno ih vole deca, zbog njihovog interesantnog oblika, pa su i odlična užina.

Pletenice sa pavlakom, po starinskom receptu, će vas oduševiti i stalno će vam  tražiti da ih ponovo pravite, jer ko ih jednom proba, vraća se ovom receptu iznova i iznova.

Danas se obeležava 35. SVETSKI DAN BORBE PROTIV HIV/AIDS-a, a mnogi i danas žive u mraku DRUŠTVENE STIGMATIZACIJE! Ovako Srbija dočekuje 1. decembarHIV

Danas se obeležava 35. SVETSKI DAN BORBE PROTIV HIV/AIDS-a, a mnogi i danas žive u mraku DRUŠTVENE STIGMATIZACIJE! Ovako Srbija dočekuje 1. decembar

Ovako se HRANI Novak Đoković za uspešan i DUGOVEČAN ŽIVOT - Detaljan JELOVNIK za 3 dana, MLAKA VODA ujutru je posebno VAŽNANovak Đoković

Ovako se HRANI Novak Đoković za uspešan i DUGOVEČAN ŽIVOT - Detaljan JELOVNIK za 3 dana, MLAKA VODA ujutru je posebno VAŽNA

bakini recepti, pletenice
bakini recepti, pletenice / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

 Potrebno je:

  • 29 gr kvasca
  • 40 ml mlake vode
  • 1 kasika sećera
  • 2 pune kašike kisele pavlake
  • 20 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 550 gr brašna

Priprema:

Izmrviti kvasac u mlakoj vodi i dodati sećer. Kada smesa zapeni sipati u vanglicu, dodati mleko, pavlaku i ulje. Dodavati brašno i zamesiti glatko testo, srednje tvrdo. Pokriti i ostaviti da odstoji 30 minuta, na sobnoj temperaturi. Podeliti na dva dela i oblikovati lopte i pokriti da odstoji , ponovo , 5-6 minuta. Razviti na pravougaonik. premazati malo margarinom i iseći na trake dužine 2 cm. Staviti 4 trake jednu preko druge i štapicem za roštilj koji ste premazali margarinom, pritisnuti po sredini, pa izvući štapić i testo iseći nožem. Prstima pritisnuti kraj, pa uviti u pletenicu. Ređati u podmazan pleh i pokriti da odstoji 10 minuta. Peći na 220 stepeni, 35 minuta, dok ne porumeni. Prijatno!