Mekane SLANE KIFLICE od samo 3 sastojka, bez čekanja da testo nadođe - 5 minuta posla za ukusno i sočno pecivo koje vole i stari i mladi
Ukusno i sočno pecivo za koje ne morate da čekate da nadođe testo – da, moguće je. Jednostavno je, brzo i vrlo zasitno, a uz sve to i neodoljivo!
Ako vam se jedu ukusne i zasitne kiflice, a nemate mnogo vremena i sve potrebne sastojke, nije neophodno da zamesite testo i čekate da nadođe.
Tu nam u pomoć uskače –lisnato testo!
Postoji bezbroj načina da se ono iskoristi u pripremi domaćih peciva, a najbrži su domaće kiflice sa ajvarom i mesnom prerađevinom po izboru. Ipak, najsočnije će biti sa čajnom kobasicom, a portebno vam je svega nekoliko minuta da sve pripremite.
Sastojci:
pakovanje lisnatog testa
ajvar po ukusu
tanko seckana čajna kobasica
Priprema
Odledite lisnato testo, pa ga razvucite oklagijom što tanje.
Nožem isecite na trouglove veličine po želji, u zavisnosti od toga želite li manje ili više kiflica.
Na širi deo svakog komada testa namažite ajvar, pa dodajte listove čajne kobasice i rolajte čvrsto ka vrhu trougla.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.
Srbija Danas/Glossy/Prenela J.Š.