Мекане СЛАНЕ КИФЛИЦЕ од само 3 састојка, без чекања да тесто надође - 5 минута посла за укусно и сочно пециво које воле и стари и млади
Укусно и сочно пециво за које не морате да чекате да надође тесто – да, могуће је. Једноставно је, брзо и врло заситно, а уз све то и неодољиво!
Ако вам се једу укусне и заситне кифлице, а немате много времена и све потребне састојке, није неопходно да замесите тесто и чекате да надође.
Ту нам у помоћ ускаче –лиснато тесто!
Постоји безброј начина да се оно искористи у припреми домаћих пецива, а најбржи су домаће кифлице са ајваром и месном прерађевином по избору. Ипак, најсочније ће бити са чајном кобасицом, а портебно вам је свега неколико минута да све припремите.
Састојци:
паковање лиснатог теста
ајвар по укусу
танко сецкана чајна кобасица
Припрема
Одледите лиснато тесто, па га развуците оклагијом што тање.
Ножем исеците на троуглове величине по жељи, у зависности од тога желите ли мање или више кифлица.
На шири део сваког комада теста намажите ајвар, па додајте листове чајне кобасице и ролајте чврсто ка врху троугла.
Пеците у рерни загрејаној на 200°Ц док не порумене.
Србија Данас/Glossy/Пренела Ј.Ш.