Petrovski post, poznat još i kao apostolski post, završava se na Petrovdan, 12. jula, kad domaćice obavezno prave pitu od jabuka. Naziv joj je petrovača, po sorti jabuka koje se stavljaju u nadev i uvek je posna, jer se neretko dešava da Petrovdan "pada" u sredu ili u petak, kad su posni dani, pa se samim tim tad i svečarska trpeza sprema na ulju. Iako ove godine Petrovdan ne "pada" na posni dan, služi se posna petrovača. Recept za pitu je jednostavan, a tradicija nalaže da petrovaču zajedno prave majke i deca.
Domaće bombone koje jačaju imunitet: Prirodni recept od 3 sastojka, gotove za 10 minuta - obožavaju ih i deca, idealne za zimu, prehladu i sezonske viruse
Domaće bombone koje jačaju imunitet: Prirodni recept od 3 sastojka, gotove za 10 minuta - obožavaju ih i deca, idealne za zimu, prehladu i sezonske viruse
TURSKA PITA bez kora pravi se za samo 5 minuta, a ukus je kao iz najskupljeg restorana: Puna povrća, sira i kačkavalja, neodoljivo sočna, zamiriše ceo dom i svi traže recept čim je probaju