Najbrža i najkremastija torta na svetu: BEZ PEČENJA i od osnovnih sastojaka, ali sa potpuno neverovatnim ukusom
Kremasta, ukusna i savršeno lagana, idealna je za sve vrste prilika.
Kada vam se raspored zagusti i vreme vam ne dozvoli da pravite složene deserte, ali i dalje želite nešto slatko i zadovoljavajuće, ova najbrža torta na svetu je rešenje.
Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka, brzo ćete uživati u desertu koji će svi obožavati.
Sastojci
Podloga
- 100 g margarina
- 400 g mlevenog keksa
- 2 kašike šećera u prahu
- 200 ml hladnog mleka
Fil
- 3 banane
- 180 g krem šlaga
Glazura
- 50 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike kokosa
Za dekoraciju po ukusu mleveni keks ili orasi.
Za podlogu margarin istopite, a potom pomešajte ostale sastojke. Zatim pleh stavite smesu i dobro utapkajte po celom plehu kao podlogu.
Banane usitnite na sitne kocke, a potom ih izblendajte i dodajte šlag krem i sve dobro umutite, da se smesa sjedini.
Čvrtu i kremastu smesu premažite preko kore. Zatim, ostavite tortu da se hladi u frižideru.
Mleko i belu čokoladu pomešajte, da se čokolada istopi, a potom dodajte kiselu pavlaku i sve vreme mešajte da se sastojci sjedine, a potom dodajte kokos i nastavite sa mešanjem.
Za kraj prelijte preko torte i ravnomerno rasporedite, a potom mlevenim keksom ili orasima predajte preko kao dekoraciju.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Mala Brza Kuhinjica.