Ne propustite priliku da svoju porodicu i sebe počastite punjenim pecivom. Najbolje od svega je što fil birate sami!
Sastojci za testo:
- 300 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 10 g suvog kvasca
- jaje
- 70 ml ulja
- 630 g brašna
- kašičica soli
Predlog za punjenje:
- 200 g krem sira
- 100 g slanine
- 250 g gaude
- žumance za premazivanje
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko, šećer, kvasac, jaje, ulje i promešajte. Dodajte brašno, so i zamesite meko i glatko testo. Brašno dodajte postepeno.
Testo prebacite u nauljenu činiju, pokrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči veličinu. Na radnu površinu stavite nadošlo testo, podelite ga na 10 delova, svaki deo oblikujte u loptu i ostavite oko 10 minuta da odstoje.
Svaku loptu razvucite oklagijom u pravougaonik, stavite krem sir, slaninu, rendanu gaudu i urolajte. Pecivo rasporedite u pleh obložen pek papirom, zasecite kao što je prikazano u videu i ostavite da naraste oko 20 minuta.
Premažite žumancetom. Po želji preko peciva možete staviti i tračice gaude. Pecite na 220°C oko 15 minuta. Prijatno!
@kikiioklagijica Savršeno mekano, ukusno i mirisno punjeno domaće pecivo 🧑🍳 Jednostavno se pravi, a možete ga filovati na različite načine 😋 Tako je ukusno da će vam postati jedan od najomiljenijih recepata 😍 *Sastojci* Za testo: - 300 ml mleka - 2 kašike šećera - 10 gr suvog kvasca - 1 jaje - 70 ml ulja - 630 gr brašna - 1 kašičica soli Za punjenje: 200 gr krem sira, 100 gr slanine, 250 gr gaude (ili nadev po vašoj želji) Još: žumance za premazivanje Priprema: U posudu sipajte toplo mleko, šećer, kvasac, jaje, ulje i promešajte. Dodajte brašno, so i zamesite meko i glatko testo. Brašno dodajte postepeno. Testo prebacite u nauljenu činiju, pokrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči veličinu. Na radnu površinu stavite nadošlo testo, podelite ga na 10 delova, svaki deo oblikujte u loptu i ostavite oko 10 minuta da odstoji. Svaku loptu razvucite oklagijom u pravougaonik, stavite krem sir, slaninu, rendanu gaudu i urolajte. Pecivo rasporedite u pleh obložen pek papirom, zasecite kao što je prikazano u videu i ostavite da narasta oko 20 minuta. Premažite žumancetom, po želji preko peciva možete staviti i tračice gaude. Pecite na 220°C oko 15 minuta. Prijatno! 🥰 #pecivo #testo #ukusno #dorucak #uzina #vecera #recept #jednostavnirecepti #dough #tasty #deliciousfood #bakingvideo #recipevideo #kikiioklagijica ♬ Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem