Не пропустите прилику да своју породицу и себе почастите пуњеним пецивом. Најбоље од свега је што фил бирате сами!
Састојци за тесто:
- 300 мл млека
- 2 кашике шећера
- 10 г сувог квасца
- јаје
- 70 мл уља
- 630 г брашна
- кашичица соли
Предлог за пуњење:
- 200 г крем сира
- 100 г сланине
- 250 г гауде
- жуманце за премазивање
Припрема:
У посуду сипајте топло млеко, шећер, квасац, јаје, уље и промешајте. Додајте брашно, со и замесите меко и глатко тесто. Брашно додајте постепено.
Тесто пребаците у науљену чинију, покријте провидном фолијом и оставите на собној температури док не удвостручи величину. На радну површину ставите надошло тесто, поделите га на 10 делова, сваки део обликујте у лопту и оставите око 10 минута да одстоје.
Сваку лопту развуците оклагијом у правоугаоник, ставите крем сир, сланину, рендану гауду и уролајте. Пециво распоредите у плех обложен пек папиром, засеците као што је приказано у видеу и оставите да нарасте око 20 минута.
Премажите жуманцетом. По жељи преко пецива можете ставити и трачице гауде. Пеците на 220°Ц око 15 минута. Пријатно!
@kikiioklagijica Савршено мекано, укусно и мирисно пуњено домаће пециво 🧑🍳 Једноставно се прави, а можете га филовати на различите начине 😋 Тако је укусно да ће вам постати један од најомиљенијих рецепата 😍 *Састојци* За тесто: - 300 мл млека - 2 кашике шећера - 10 гр сувог квасца - 1 јаје - 70 мл уља - 630 гр брашна - 1 кашичица соли За пуњење: 200 гр крем сира, 100 гр сланине, 250 гр гауде (или надев по вашој жељи) Још: жуманце за премазивање Припрема: У посуду сипајте топло млеко, шећер, квасац, јаје, уље и промешајте. Додајте брашно, со и замесите меко и глатко тесто. Брашно додајте постепено. Тесто пребаците у науљену чинију, покријте провидном фолијом и оставите на собној температури док не удвостручи величину. На радну површину ставите надошло тесто, поделите га на 10 делова, сваки део обликујте у лопту и оставите око 10 минута да одстоји. Сваку лопту развуците оклагијом у правоугаоник, ставите крем сир, сланину, рендану гауду и уролајте. Пециво распоредите у плех обложен пек папиром, засеците као што је приказано у видеу и оставите да нараста око 20 минута. Премажите жуманцетом, по жељи преко пецива можете ставити и трачице гауде. Пеците на 220°Ц око 15 минута. Пријатно! 🥰 #pecivo #testo #ukusno #dorucak #uzina #vecera #recept #jednostavnirecepti #dough #tasty #deliciousfood #bakingvideo #recipevideo #kikiioklagijica ♬ Walking Ароунд - Инструментал Версион - Елдар Кедем