Najukusnije POSNE ŠTRUDLICE - Recept za testo savršenog nadeva, razlikuju se od klasične makovnjače, a najbolje su u posnom izdanju
Štrudle svi volimo, a ove posne štrudlice prevazilaze očekivanja.
Još jedan recept koji možete dodati u kućni jelovnik posnih kolača. Štrudlice na postan način izdvajaju se ukusom, u šta ćete se sami uveriti ako ispratite postupak pripreme.
Sastojci za koru:
- 550 brašna
- kora limuna
- 200 g posnog margarina
- prašak za pecivo
- 13 g kvasca
- 5 kašika šećera
- 250 ml vode
- prstohvat soli
Za fil:
- 500 g maka
- 3 kašike džema
- 50 g otopljenog posnog margarina
- 200 ml čaja od kamilice
Priprema:
U posudu stavite brašno i narendanu koru limuna, pa izrendajte posni margarin i pridružite smesi. Dodajte prašak za pecivo, šećer, so, kvasac i vodu. Zamesite testo.
Zavijte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru na 15-20 min.
Za fil uzmite gotovu smešu za štrudle. Ukoliko nemate, čistom maku dodajte šećer. Pomešajte sa džemom i čajem od kamilice.
Razvijte testo, podelite na dvanaest kocki i razrežite resice na dnu. Na vrhu svake nanesite fil, preklopite i zavijte.
Poređajte po plehu, premažite ih otopljenim margarinom i pecite na 180-200 stepeni oko 30 minuta. Prijatno!