Nećete joj odoleti: Mekana PITA BEZ KORA od svežeg povrća, osvaja sva čula i spremna je za 30 minuta
Ova pita bez kora predstavlja savršenu harmoniju ukusa, teksture i zdravlja, idealna za one koji žele da uživaju u tradicionalnom jelu.
Zaboravite na klasične pite sa korama, vreme je za revolucionarni pristup koji spaja bogatstvo svežeg povrća sa kreativnošću u kuhinji.
Pita bez kora, pripremljena isključivo od povrća, pravi je odgovor za sve ljubitelje laganih, ali izdašnih jela.
Sastojci
- 1 kg brokolija
- 1 kašičica soli
- 1 crvena paprika
- 3 zelene paprike
- 1 crni luk
Za sos
- 3 jajeta
- 400 ml mleka
- 5 kašika maslinovog ulja
- 135 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika mirođije
100 g tvrdog sira po izboru
U ključalu vodu, koju ste posolili skuvajte sitno iseckani brokoli. Kuvajte nekih 8 minuta. Paprike i luk iseckajte i propržite u tiganju sa tri kašike ulja.
Pleh premažite uljem, pa dodajte povrće i promešajte.
Jaja umutite, pa dodajte ostale sastojke za sos i sjedinite sve. Prelijte preko povrća.
Pospite preko rendani sir i pecite na 200 C nekih 25 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Pratik Yemek Tarifleri.