Нећете јој одолети: Мекана ПИТА БЕЗ КОРА од свежег поврћа, осваја сва чула и спремна је за 30 минута
Ова пита без кора представља савршену хармонију укуса, текстуре и здравља, идеална за оне који желе да уживају у традиционалном јелу.
Заборавите на класичне пите са корама, време је за револуционарни приступ који спаја богатство свежег поврћа са креативношћу у кухињи.
Пита без кора, припремљена искључиво од поврћа, прави је одговор за све љубитеље лаганих, али издашних јела.
Састојци
- 1 кг броколија
- 1 кашичица соли
- 1 црвена паприка
- 3 зелене паприке
- 1 црни лук
За сос
- 3 јајета
- 400 мл млека
- 5 кашика маслиновог уља
- 135 г брашна
- 1 кашичица соли
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кашика мирођије
100 г тврдог сира по избору
У кључалу воду, коју сте посолили скувајте ситно исецкани броколи. Кувајте неких 8 минута. Паприке и лук исецкајте и пропржите у тигању са три кашике уља.
Плех премажите уљем, па додајте поврће и промешајте.
Јаја умутите, па додајте остале састојке за сос и сједините све. Прелијте преко поврћа.
Поспите преко рендани сир и пеците на 200 Ц неких 25 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу Пратик Yemek Тарифлери.