Obožavaćete ovu PITU GUŽVARU - Priprema se sa sirom, a predstavlja gibanicu koja ne zahteva mnogo truda
Od nje ne može brže!
Ako ste nameravali da obradujete svog izabranika ili ostale članove porodice, prihvatite se pripreme ove pite.
Sastojci:
- 450 g sira po izboru
- tri jaja
- 1, 5 kašičica praška za pecivo
- 1 dl mleka
- 80 ml ulja
- gazirana voda
- 500 g gotovih kora
- jaje i mleko za premazivanje
Priprema:
Izgnječite sir, pridružite mu jaja, so, prašak za pecivo i sve promešajte. Izlijte mleko i ulje, te sjedinite.
U posebnu čašu sipajte gaziranu vodu i malo ulja, pa ostavite sa strane. Biće vam potrebno kasnije.
Nauljite pleh koji ste namenili za pečenje. Prvu koru stavite normalno, poprskajte smesom od kisele vode i ulja, pa sledeću nasložite poprečno.
Odjednom uzmite dve odnosno tri kore, ako su tanje, i umačite ih u smesu sa sirom. Slažite ih tako da budu zgužvane. Preklopite krajeve i poprskajte pomenutom mešavinom.
Premažite mešavinom jednog jajeta i mleka. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Prijatno!