Ova poslastica će biti vaš razlog za osmeh nakon dugog, napornog dana. Ispratite recept i priuštite sebi užitak.
Sastojci:
- 750 ml vode
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 150 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 220 g posne plazme
- 150 g lešnika
- 370 g čokolade za mešanje
- 5 kašika ulja
Priprema:
Najpre skuvajte puding sa 500 ml vode. Nakon toga ostavite da se prohladi.
Umutite margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi, pa mu postepeno dodajte šećer u prahu. Polako spojite puding i margarin. Dobijenu smesu podelite na tri jednaka dela.
U prvi dodajte mleveni keks, drugom pridružite 250 g otopljene čokolade, dok treći obogaćujete mlevenim lešnicima. Tim redosledom nanosite u odabrani kalup.
Tortu prelijte čokoladnom glazurom napravljenom od 5 kašika ulja i 120 g čokolade. Ostavite da se ohladi preko noći. Prijatno!
@mikina_kuhinja Evo recepta za koju pmiljenu posnu tortu. Potrebno: 750ml vode 3 pudinga sa ukusom vanile 150g šećera 200g margarina 100g prah šećera 220g posne plazme 150g lešnika 370g čokolade za mešanje 5 kašika ulja Prvo kuvam puding tako sto 500ml vode i šećer stavljam da provre, a u ostatak vode razmućujem puding sa ukusom vanile. On ne sadrži ni mleko, ni surutku, zato je on uvek moj izbor u vreme posta. Ulivam ga u vrijuću vodu i mešam dok se ne zgusne, pa pokrivam providnom folijom skroz do fila i ostavljam da se prohladi. Mutim margarin sobne temperature, te mu postepeno dodajem šećer u prahu i mutim dok se fino ne sjedine. Premućujem puding koji je još uvek topao, pa ga dodajem deo po deo u umućen margarin i mutim dok ne dobijem fin i kremast fil. Ovu tortu obožavam jer pored dobrog ukusa ima i veoma jednostavnu pripremu. Osnova za filove je gotova i sada je delim na 3 jednaka dela. U jedan deo dodajem mleveni keks, u drugi 250g otopljene čokolade, a u treći mlevene orahe. Sve filove dobro izmešam i formiram tortu. Prvi sloj je fil sa keksom jer je najčvršći i nosiće celu tortu. Preko njega stavljam fil sa čokoladom i kao poslednji i najmekši ide fil sa orasima. Prelivam tortu čokoladnom glazurom od 120g čokolade i 5 kašika ulja. Ostavljam je da se stegne i ohladi preko noći. Savet za sečenje torte sa glazurom je da zagrejete nož pod mlazom vruće vode, obrišete, a potom sečete. Tako vam čokoladna glazura neće pucati. #posno #recepti #torta ♬ original sound - Mikina kuhinja