Ovo je pravi VASKRŠNJI KOLAČ - Kao stvoren za praznično posluženje, priprema se bez kuvanja, a toliko je ukusan da biste ga jeli stalno
Ovo je jedan od kolača zbog kojih biste "polizali prste".
Vaskrs zahteva pravu gozbu - od predjela, preko obimnog ručka, sve do dezerta. Donosimo vam recept koji možete upotrebiti u nedelju i to bez naprezanja.
Sastojci za prvi sloj:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- prašak za pecivo
Drugi sloj:
- 200 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 300 g mlevene plazme
Treći sloj:
- 120 g šlag kreme
- 200 ml hladnog mleka
Priprema:
Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i utisnite u kalup kao prvi sloj. Nek se peče na 200 stepeni dok ne porumeni.
U međuvremenu pripremite drugi sloj. Sjedinite mleko, slatku i kiselu pavlaku, šećer u prahu i mlevenu plazmu. Dobro umutite, tako da nema grudvica. Nanesite preko prvog dela kolača.
Za kraj, u hladno mleko sipajte šlag kremu i mutite mikserom. Blagim pokretima rasporedite preko dosadašnjih slojeva kolača. Stavite u frižider i uživajte u ukusnom dezertu!