Ово је прави ВАСКРШЊИ КОЛАЧ - Као створен за празнично послужење, припрема се без кувања, а толико је укусан да бисте га јели стално
Ово је један од колача због којих бисте "полизали прсте".
Васкрс захтева праву гозбу - од предјела, преко обимног ручка, све до дезерта. Доносимо вам рецепт који можете употребити у недељу и то без напрезања.
Састојци за први слој:
- 4 јаја
- 4 кашике шећера
- 50 мл уља
- 3 кашике брашна
- 2 кашике какао праха
- прашак за пециво
Други слој:
- 200 мл млека
- 200 мл слатке павлаке
- 400 г киселе павлаке
- 200 г шећера у праху
- 300 г млевене плазме
Трећи слој:
- 120 г шлаг креме
- 200 мл хладног млека
Припрема:
Умутите јаја, шећер, уље, брашно, какао и прашак за пециво. Добро сједините и утисните у калуп као први слој. Нек се пече на 200 степени док не порумени.
У међувремену припремите други слој. Сједините млеко, слатку и киселу павлаку, шећер у праху и млевену плазму. Добро умутите, тако да нема грудвица. Нанесите преко првог дела колача.
За крај, у хладно млеко сипајте шлаг крему и мутите миксером. Благим покретима распоредите преко досадашњих слојева колача. Ставите у фрижидер и уживајте у укусном дезерту!