PILETINA sa krompirom u BEŠAMEL sosu je najbrži ručak iz RERNE - Samo pomešate sastojke u posudi i dobijate obrok kao iz restorana
Piletina sa krompirom je ručak kojime niko ne može odoleti, ali spremljen na ovaj način - stvarno je poseban ručak
Ako ste u žurbi, ali želite da uživate u obroku koji je ukusan i bogat, piletina sa krompirom u bešamel sosu je upravo ono što vam treba. Ovaj recept je prava stvar za sve koji žele brzo da pripreme ručak, a istovremeno da uživaju u obroku kao da su na večeri u restoranu. Svi sastojci se jednostavno pomešaju u jednoj posudi, stave u rernu i za kratko vreme dobijate savršen ručak koji će svi obožavati.
Bešamel sos, kremast i bogat, čini ovu kombinaciju piletine i krompira izuzetno sočnom i aromatičnom. Krompir upije sav sos i zajedno sa piletinom stvori ukusan i ukusan složenac. Ovaj obrok je savršen za nedeljni ručak, ali i za svaki dan kada želite nešto brzo i zdravo.
Sastojci:
4 pileća filea (oko 500 g)
4 srednja krompira
300 ml mleka
50 g putera
2 kašičice brašna
So i biber po ukusu
1 kašičica muskatnog oraščića (opciono)
1 šolja rendanog sira (po želji)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Oljuštite krompir i isecite ga na tanke kolutove. Pileće filete posolite, pobiberite i stavite ih u posudu za pečenje. U manjoj šerpi otopite puter i dodajte brašno, pržite nekoliko minuta dok ne dobijete blagi zlatni preliv. Postepeno dodajte mleko i mešajte da se ne stvore grudvice. Kuvajte dok se sos ne zgusne i postane gladak, a zatim začinite sa malo muskatnog oraščića, soli i bibera po ukusu.
Prelijte pileće filete i krompir bešamel sosom, a ako želite, pospite sve sa rendanim sirom. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pečite oko 30 minuta, dok piletina ne postane zlatno smeđa i krompir mekan. Ovaj obrok će vas oduševiti svojim bogatim ukusima i kremastim slojem bešamel sosa koji spaja sve sastojke u savršenstvo.