ПИЛЕТИНА са кромпиром у БЕШАМЕЛ сосу је најбржи ручак из РЕРНЕ - Само помешате састојке у посуди и добијате оброк као из ресторана
Пилетина са кромпиром је ручак којиме нико не може одолети, али спремљен на овај начин - стварно је посебан ручак
Ако сте у журби, али желите да уживате у оброку који је укусан и богат, пилетина са кромпиром у бешамел сосу је управо оно што вам треба. Овај рецепт је права ствар за све који желе брзо да припреме ручак, а истовремено да уживају у оброку као да су на вечери у ресторану. Сви састојци се једноставно помешају у једној посуди, ставе у рерну и за кратко време добијате савршен ручак који ће сви обожавати.
Бешамел сос, кремаст и богат, чини ову комбинацију пилетине и кромпира изузетно сочном и ароматичном. Кромпир упије сав сос и заједно са пилетином створи укусан и укусан сложенац. Овај оброк је савршен за недељни ручак, али и за сваки дан када желите нешто брзо и здраво.
Састојци:
4 пилећа филеа (око 500 г)
4 средња кромпира
300 мл млека
50 г путера
2 кашичице брашна
Со и бибер по укусу
1 кашичица мускатног орашчића (опционо)
1 шоља ренданог сира (по жељи)
Припрема:
Загрејте рерну на 180°Ц. Ољуштите кромпир и исеците га на танке колутове. Пилеће филете посолите, побиберите и ставите их у посуду за печење. У мањој шерпи отопите путер и додајте брашно, пржите неколико минута док не добијете благи златни прелив. Постепено додајте млеко и мешајте да се не створе грудвице. Кувајте док се сос не згусне и постане гладак, а затим зачините са мало мускатног орашчића, соли и бибера по укусу.
Прелијте пилеће филете и кромпир бешамел сосом, а ако желите, поспите све са ренданим сиром. Ставите у претходно загрејану рерну и печите око 30 минута, док пилетина не постане златно смеђа и кромпир мекан. Овај оброк ће вас одушевити својим богатим укусима и кремастим слојем бешамел соса који спаја све састојке у савршенство.