Pita sa jabukama i mlevenim KEKSOM omiljena je poslastica mnogih - Iznutra mekana, a SPOLJA HRSKAVA, topi se pri svakom zalogaju
Bakin originalni recept za najšuškaviju pitu sa jabukama
Pita sa jabukama i mlevenim keksom je pravi spoj tradicije i inovacije u svetu slatkiša. Ova poslastica je favorit mnogih, jer je istovremeno jednostavna za pripremu i savršeno ukusa. Zamišljena da bude mekana i sočna iznutra, dok spoljni sloj ima onu savršenu hrskavost koja se škripi pri svakom zalogaju, ova pita se topi u ustima i ostavlja nezaboravan ukus. Kombinacija kiselkastih jabuka i blagih, aromatičnih kvasaca čini ovu pitu savršenim desertom za svaku priliku. Ako želite da oduševite porodicu ili goste, ova pita će zasigurno biti hit na stolu.
Potrebno je:
600 hr rendanih jabuka
100 gr plazme mlevene
1 vanilin šećer
šećer po želji
ulje msao vimeta
500 gr tankih kora
malo kisele vode
Priprema:
U jabuke dodati mlevenu plazmu, malo cimeta i ulje i sve izjednačiti. Prvu koru raširiti na sto, premazati uljem.
Preko nje drugu i treću tako. Na treću razbacati rendane jabuke dve pune kašike i jednako rasporediti. Uviti u tanku rolnicu.
Ređati u podmazan pleh. Iseći rolnice na manje rolate i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C 40 minuta.
Posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Uživajte u divnoj hrskavoj piti koja se istopi pri svakom zagrižaju.