Пита са јабукама и млевеним КЕКСОМ омиљена је посластица многих - Изнутра мекана, а СПОЉА ХРСКАВА, топи се при сваком залогају
Бакин оригинални рецепт за најшушкавију питу са јабукама
Пита са јабукама и млевеним кексом је прави спој традиције и иновације у свету слаткиша. Ова посластица је фаворит многих, јер је истовремено једноставна за припрему и савршено укуса. Замишљена да буде мекана и сочна изнутра, док спољни слој има ону савршену хрскавост која се шкрипи при сваком залогају, ова пита се топи у устима и оставља незабораван укус. Комбинација киселкастих јабука и благих, ароматичних квасаца чини ову питу савршеним десертом за сваку прилику. Ако желите да одушевите породицу или госте, ова пита ће засигурно бити хит на столу.
Потребно је:
600 хр ренданих јабука
100 гр плазме млевене
1 ванилин шећер
шећер по жељи
уље мсао вимета
500 гр танких кора
мало киселе воде
Припрема:
У јабуке додати млевену плазму, мало цимета и уље и све изједначити. Прву кору раширити на сто, премазати уљем.
Преко ње другу и трећу тако. На трећу разбацати рендане јабуке две пуне кашике и једнако распоредити. Увити у танку ролницу.
Ређати у подмазан плех. Исећи ролнице на мање ролате и премазати уљем. Пећи на 200 степени Ц 40 минута.
Посути прах шећером и ванилин шећером. Уживајте у дивној хрскавој пити која се истопи при сваком загрижају.