POSNA PITA sa KROMPIROM najprimamljivijeg ukusa - Pripremite je za savršen početak dana, hranljiva je i zdrava, a još lepša dan posle
Ova pita može biti sveža čak nekoliko dana.
Pita je uvek dobar izbor za doručak, a pogotovo kada se sprema na postan način. U nastavku pročitajte jednostavan recept za prvi obrok u danu.
Sastojci za koru:
- 400 ml mlake vode
- 8 g suvog ili 30 g svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 600 g brašna
- kašičica soli
Za fil:
- dva praziluka
- nekoliko krompira
- začini po ukusu
Priprema:
Pomešajte deo vode, kvasac, šećer i malo brašna, pa sačekajte oko 5 minuta da kvasac nadođe. Pridružite ostale sastojke za koru i umesite testo.
Podelite ga na nekoliko loptica, pa pokrijte krpom da odstoje.
Prodinstajte sitno seckani praziluk i mleven krompir, zatim začinite po ukusu.
Loptice od testa razvucite. Svaku koru premažite otopljenim posnim margarinom. Zatim preko svake rasporedite fil, pa prekrijte sledećom korom i ponavljajte postupak do kraja.
Kada su sve kore spojene, isecite ih po dužini. Možete ih uvrteti. Poređajte u pleh, pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Prijatno!