POSNI KOLAČ SA VIŠNJAMA na vodi - Pripremite sočnu poslasticu poslednje sedmice vaskršnjeg posta, u skladu sa pravilima Strasne nedelje
Nećete ni primetiti da nema jaja i mleka.
14.04.2025.
08:57
Komentari (0)
Predstavljamo vam recept za posni kolač na vodi u kom ćete uživati čak i kada prođe post. Ispratite postupak pripreme.
Sastojci za koru:
- 200 g višanja
- 250 g brašna
- 100 g griza
- 130 g šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- kašičica sirćeta
- 300 ml vode
Kakao preliv:
- 100 ml vode
- 50 g šećera
- 50 g kakaoa
Priprema:
Pomešajte višnje sa kašikom griza i kašikom šećera. Sjedinite suve sastojke, dodajte vodu i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Višnje utisnite u smesu, pa pecite 15-20 minuta na 190 stepeni.
Sastojke za preliv pomešajte i pustite da provri na ringli, pa prelijte kolač. Prijatno!