POSNI mini mafini sa jabukama, ovakvu pitu još niste pravili: Neodoljivo sočan i ukusan desert, koji ćete poželeti ponovo i ponovo
Uz nekoliko jednostavnih sastojaka, možete napraviti savršen desert koji će očarati svakog ko ga proba.
U svetu poslastica, ponekad je najlepše uživati u jednostavnim, ali izuzetno ukusnim desertima. Ako ste ljubitelj jabuka, cimeta i nežnog testa, ovi mini pita mafini su pravi izbor za vas.
Sastojci
Testo
- 280 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 130 g margarina
- 80 g šećera
- Korica pola limuna
- 1 kašika vode
- Kalup za mafine
Fil
- 70 g šećera
- 4 jabuke
- 1 kašičica cimeta
- 15 g gustina
- 25 ml vode
Mrvice
- 50 g otopljenog margarina
- 60 g šećera
- 1/4 kašičice cimeta
- 70 g brašna
Brašno, prašak za pecivo i so pomešajte, a zatim dodajte margarin i sve lepo sjedinite. Dodajte šećer i korice limuna i nastavite sa mešanjem, a potom dodajte vodu i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
Pokrijte testo i ostavite 30 minuta u frižideru.
Šećer i jabuke karamelizujte u tiganju na srednjoj vatri, a zatim rastvorite gustin i dodajte u smesu sa neprestanim mešanjem.
Brašno, margarin, šećer i cimet pomešajte i sve lepo sjedinite.
Testo razvijte i kalupom utisnite u testo. Krugove utapnite u kalup za mafine, a zatim viljuškom izbockajte testo. Dodajte fil, a potom pospite preko mrvice.
Pecite u rerni 15 minuta na 200 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu SOS kuhinja.