ПОСНИ мини мафини са јабукама, овакву питу још нисте правили: Неодољиво сочан и укусан десерт, који ћете пожелети поново и поново
Уз неколико једноставних састојака, можете направити савршен десерт који ће очарати сваког ко га проба.
У свету посластица, понекад је најлепше уживати у једноставним, али изузетно укусним десертима. Ако сте љубитељ јабука, цимета и нежног теста, ови мини пита мафини су прави избор за вас.
Састојци
Тесто
- 280 г брашна
- 5 г прашка за пециво
- 1 прстохват соли
- 130 г маргарина
- 80 г шећера
- Корица пола лимуна
- 1 кашика воде
- Калуп за мафине
Фил
- 70 г шећера
- 4 јабуке
- 1 кашичица цимета
- 15 г густина
- 25 мл воде
Мрвице
- 50 г отопљеног маргарина
- 60 г шећера
- 1/4 кашичице цимета
- 70 г брашна
Брашно, прашак за пециво и со помешајте, а затим додајте маргарин и све лепо сједините. Додајте шећер и корице лимуна и наставите са мешањем, а потом додајте воду и мешајте док не добијете глатко тесто.
Покријте тесто и оставите 30 минута у фрижидеру.
Шећер и јабуке карамелизујте у тигању на средњој ватри, а затим растворите густин и додајте у смесу са непрестаним мешањем.
Брашно, маргарин, шећер и цимет помешајте и све лепо сједините.
Тесто развијте и калупом утисните у тесто. Кругове утапните у калуп за мафине, а затим виљушком избоцкајте тесто. Додајте фил, а потом поспите преко мрвице.
Пеците у рерни 15 минута на 200 Ц.
Детаљније о начину припреме на видеу СОС кухиња.