Prolećna ČORBA SA MLADIM LUKOM idealna je za čišćenje organizma - Jeftina i spremna za tili čas, a ukusom i mirisom osvaja sva čula
Ova čorba sa mladim lukom, krompirom i šargarepom nije samo mirisna i ukusna, već i blagotvorna za varenje, lagana za stomak i puna vitamina.
Kad stigne proleće, priroda nam nudi ono najbolje – lagane, sveže namirnice koje hrane telo, ali i pomažu u detoksikaciji.
Ova čorba sa mladim lukom, krompirom i šargarepom nije samo mirisna i ukusna, već i blagotvorna za varenje, lagana za stomak i puna vitamina.
Najlepše od svega? Spremna je bez muke, a uz malo sira i hleb od kukuruza – imate kompletan ručak!
Sastojci:
500 g junećih rebara (ili drugo meso za supu)
4 veće šargarepe
3 srednja krompira
500 g mladog luka
2 kašičice brašna
½ kašičice crvene paprike
10-ak zrna bibera
2 kašičice vegete (ili po ukusu)
1 grančica sveže nane
Priprema:
U posoljenoj vodi obarite juneća rebra. Kada omekšaju, izvadite ih, isecite na kockice, a tečnost procedite – biće osnova za savršenu čorbu.
Napravite blagu zapršku: zagrejte malo ulja, dodajte kašičicu brašna i kad zapeni, ubacite crvenu papriku. Sklonite sa ringle.
Na zapršku dodajte kockice šargarepe, pa nalijte supom. Pustite da provri.
Začinite po ukusu (vegeta, biber), pa dodajte krompir isečen na kocke.
Mladi luk očistite i isecite na dužinu oko 3 cm, pa ubacite u čorbu.
Nakon nekoliko minuta dodajte meso i grančicu sveže nane – ona daje poseban šmek i neutralizuje miris luka.
Kuvajte još 20 minuta, dok sve ne omekša i ne sjedini se u savršeno ukusnu, hranljivu čorbu.
Dodatni savet:
Ova čorba je prava vitaminska bomba i odlična je za one dane kada osećate umor ili “težinu”.
Poslužite je uz mladi sir, malo kukuruznog hleba i – naravno – još jedan struk svežeg luka, jer proleće je vreme kada priroda leči bolje od apoteke!