clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RASKOŠAN IZGLED, a jednostavna priprema! Napravite POGAČU pletenicu po bakinoj recepturi - provereno svima uspeva

31.05.2023. 12:25
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Bogat i raskošan izgled, a jednostavna priprema: Pogača pletenica (VIDEO)

Potrebno je

  • 50 ml vode
  • 250 ml mleka
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600 gr brašna
  • 1 jaje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • još malo ulja za premazivanje
  • žumance za premazivanje
  • susam
  • krupna so
Recept Ivane Dudić za VITKU LINIJU: Među najzgodnijim glumicama je, a samo jednu namirnicu ne jede

Recept Ivane Dudić za VITKU LINIJU: Među najzgodnijim glumicama je, a samo jednu namirnicu ne jede

Supruga Marinka Rokvića objavila neobičan recept: Dodala BUĐAVI SIR kruškama i napravila LUKSUZAN specijalitet

Supruga Marinka Rokvića objavila neobičan recept: Dodala BUĐAVI SIR kruškama i napravila LUKSUZAN specijalitet

Priprema:

  1. U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera, U brašno dodati nadošli kvasac, jaje, ulje, soli, mleko i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da naraste 30 minuta.
  2. Podeliti testo na 6 loptica, obraditi ih malo rukama pokriti, pa svaku  lopticu razviti tako da bude veličine tanjira i svaku premazati maslinovim uljem, ređajući jednu preko druge. Poslednju ne treba mazati. Rukama malo razvući, pa na sredinu staviti neku čašu i obiežiti sredinu.
  3. Podeliti pogaču da 4 dela, pa na osam i onda svaki deo na dva dela. Uzeti po tri isečenih trouglova i isplesti kiku. Svaku kiku malo saviti, a krajevi treba da budu u jednom pravcu. Pokriti da odstoji.
  4. Razmutiti žumance, izmešano sa  kašikom mleka. Premazati pogaču i posuti susamom.  Ugrejati rernu na 220 stepeni, pa smanjiti na 200 peći 40 minuta. Pokriti krpom da se ohladi. Fantastična. Opširnije u Videu na YouTubu.
Piše:
Srbija Danas
31.05.2023. 12:25