Raskošne LISNATE KIFLE - Recept za kroasane sa kremom, idealan doručak ili večera za celu porodicu, oduševićete se
Pecivo možete služiti uz šoljicu mleka ili čaja.
Predstavljamo vam recept za predivne linate pekarske kroasane. Spolja hrskave i mekane iznutra.
Evo šta vam je potrebno i kako se pripremaju.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 4 kašike šećera
- 30 g kvasaca
- 50 ml ulja
- 350 do 400 ml vode
- 200 g puter ili margarina za premazivanje
- 300 g pekarski termostabilni krem - možete i običan krem ili džem
U činiju sipajte 700 g brašna, dodajte 4 kašike šećera, pola kašičice soli, 50 miliitara ulja, 30 grama kvasca i pola kašičice soli. Zamesite testo srednje čvrstine mlakom vodom, sobne temperature.
Zamešeno testo ostavite da nadođe i zatim ga podelite na 12 jednakih jufki. Ostavite ga da odstoji 20 minuta.
Razvucite zatim jednu jufku na površini gde ste sipali brašno. Stavite u nju prvu jufku upakovanu u paketić. Premažite je puterom, a zatim je upakujte kao paketić i premažite ponovo. Isto to uradite sa 6 fuki, a zatim od preostalih 6 napravite još jedan paketić.
Ovako upakovano testo ostavite 45 minuta u frižider. Izvadite testo dobro ga rasklagijajte i isecite na 16 jednakih trouglića. Na svaki stavite krem i zavijajte kroasane.
Isti postupak sa drugim delom testa ponovite i kroasane pakujte na pleh koji ste obložili pek papirom. Dobro ih pokvasite vodom i ostavite da odstoje prekrivene da odmaraju dok se rerna dobro ne zagreje.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
Kada ih izvadite iz rerne, kifle pospite prah šećerom i ostavite da se ohlade.
Detaljnije o receptu na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković koji je u nastavku.