Раскошне ЛИСНАТЕ КИФЛЕ - Рецепт за кроасане са кремом, идеалан доручак или вечера за целу породицу, одушевићете се
Пециво можете служити уз шољицу млека или чаја.
Представљамо вам рецепт за предивне линате пекарске кроасане. Споља хрскаве и мекане изнутра.
Ево шта вам је потребно и како се припремају.
Састојци:
- 700 г брашна
- 1/2 кашичице соли
- 4 кашике шећера
- 30 г квасаца
- 50 мл уља
- 350 до 400 мл воде
- 200 г путер или маргарина за премазивање
- 300 г пекарски термостабилни крем - можете и обичан крем или џем
У чинију сипајте 700 г брашна, додајте 4 кашике шећера, пола кашичице соли, 50 милиитара уља, 30 грама квасца и пола кашичице соли. Замесите тесто средње чврстине млаком водом, собне температуре.
Замешено тесто оставите да надође и затим га поделите на 12 једнаких јуфки. Оставите га да одстоји 20 минута.
Развуците затим једну јуфку на површини где сте сипали брашно. Ставите у њу прву јуфку упаковану у пакетић. Премажите је путером, а затим је упакујте као пакетић и премажите поново. Исто то урадите са 6 фуки, а затим од преосталих 6 направите још један пакетић.
Овако упаковано тесто оставите 45 минута у фрижидер. Извадите тесто добро га расклагијајте и исеците на 16 једнаких троуглића. На сваки ставите крем и завијајте кроасане.
Исти поступак са другим делом теста поновите и кроасане пакујте на плех који сте обложили пек папиром. Добро их поквасите водом и оставите да одстоје прекривене да одмарају док се рерна добро не загреје.
Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 25 минута.
Када их извадите из рерне, кифле поспите прах шећером и оставите да се охладе.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић који је у наставку.