clear sky
29°C
09.06.2024.
Beograd
eur
117.0746
usd
107.4375
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU OD PIRE KROMPIRA: Uz nju vam ništa drugo ne treba! (RECEPT)

09.06.2022. 08:23
pogača
pogača / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Pravićete je stalno kao zaseban obrok!

Potrebno je:

  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 100 gr kvasca svežeg
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 350 gr  brašna
  • 300 gr krompira
DA LI STE ČULI ZA LEKOVITO MLEKO OD BELOG LUKA? Izvanredan domaći preparat protiv bolova! (RECEPT)

DA LI STE ČULI ZA LEKOVITO MLEKO OD BELOG LUKA? Izvanredan domaći preparat protiv bolova! (RECEPT)

KOŠTA MANJE OD STO DINARA: Za ovu PREUKUSNU ČORBU sve sastojke već imate, napravite je po bakinom receptu (VIDEO)

KOŠTA MANJE OD STO DINARA: Za ovu PREUKUSNU ČORBU sve sastojke već imate, napravite je po bakinom receptu (VIDEO)

Priprema:

U mlaku vodu dodati šećer i izmrviti kvasac, pa izmešati. Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglicu, dodati mlako mleko, pa dodati ulje, i brašno i na kraju soli.

pogaca
pogaca / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 minuta. U šerpu skuvati krompir, ocediti, pa dodati soli. Zatim dodati malo mleka pa izmiksati da bude penast i prohladiti.Testo istresti na sto, pa ga malo obraditi rukama u lopticu. 

Pokriti da odmori 5-6 minuta. Razviti u veći pravougaonik, pa na sredinu staviti pire i saviti stranice i ušuškati da se pire ne vidi.

Rukama razviti testo veličine pleha, tanko oko 2 prsta. Pokriti da odmori. Kad testo nadođe. premazati malo maslinovim uljem pa rukama malo prstima napraviti udubljenja. Po želji premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni C oko 30 min. Služiti toplu.