Rendani KROMPIR SA PILETINOM: Savršen spoj ukusa i zadovoljstva koji će vas oduševiti i postati vaš novi omiljeni obrok kada su ova dva sastojka u pitanju
Ako ste u potrazi za jednostavnim, brzim, ali izuzetno ukusnim obrokom, rendani krompir sa piletinom je pravi izbor.
Ovo jelo je idealno za sve one koji žele da uživaju u domaćem, hranljivom obroku bez previše komplikacija, a ipak dobijaju fantastičan ukus.
Sastojci
- 1 kg pilećeg mesa po želji
- 800 g očišćenog krompira
- 3 jaja
- 200 ml mleka
- 4 kašike pavlake
- 10 kašika brašna
- 100 ml ulja
- 1/2 prašak za pecivo
- 3 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- Vegeta, bibier, crvena paprika, senf
Piletinu stavite u marinadu, tako što dodate mešavinu začina i ostavite da odstoji.
Na zagrejanom ulju propržite pileće meso sa obe strane.
Umutite jaja sa mlekom, da se sve lepo sjedini. Zatim dodajte ulje, kiselu pavlaku, sjedinite, pa dodajte seckani crni i beli luk, a potom brašno i nastavite sa mešanjem.
Kada se smesa sjedini da nema grudvice, dodajte prašak za pecivo, alevu papriku, biber i vegete. Sjedinite, a potom dodajte izrendani krompir u smesu.
U smesu dodajte malo ulja gde se pržila piletina, a potom u pleh dodajte sjedinjenu smesu.
Rernu uključite da se zagreje na 200 C.
Smesu ravnomerno rasporedite, a potom poređajte- utisnite piletinu u smesu od krompira i pecite 25 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuhinja Valentina Mašković.