Рендани КРОМПИР СА ПИЛЕТИНОМ: Савршен спој укуса и задовољства који ће вас одушевити и постати ваш нови омиљени оброк када су ова два састојка у питању
Ако сте у потрази за једноставним, брзим, али изузетно укусним оброком, рендани кромпир са пилетином је прави избор.
Ово јело је идеално за све оне који желе да уживају у домаћем, хранљивом оброку без превише компликација, а ипак добијају фантастичан укус.
Састојци
- 1 кг пилећег меса по жељи
- 800 г очишћеног кромпира
- 3 јаја
- 200 мл млека
- 4 кашике павлаке
- 10 кашика брашна
- 100 мл уља
- 1/2 прашак за пециво
- 3 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- Вегета, бибиер, црвена паприка, сенф
Пилетину ставите у маринаду, тако што додате мешавину зачина и оставите да одстоји.
На загрејаном уљу пропржите пилеће месо са обе стране.
Умутите јаја са млеком, да се све лепо сједини. Затим додајте уље, киселу павлаку, сједините, па додајте сецкани црни и бели лук, а потом брашно и наставите са мешањем.
Када се смеса сједини да нема грудвице, додајте прашак за пециво, алеву паприку, бибер и вегете. Сједините, а потом додајте изрендани кромпир у смесу.
У смесу додајте мало уља где се пржила пилетина, а потом у плех додајте сједињену смесу.
Рерну укључите да се загреје на 200 Ц.
Смесу равномерно распоредите, а потом поређајте- утисните пилетину у смесу од кромпира и пеците 25 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу Кухиња Валентина Машковић.