Sočan bakin kolač SA JABUKAMA - Miriše na detinjstvo, sprema se za 5 MINUTA, a jedan sastojak mu pojačava ukus
Kolač koji podseća na dane detinjstva, a priprema oduševljava svojom jednostavnošću.
Pred vama je ekspresan recept za bakin kolač, idealan za popodnevno zaslađivanje. U nastavku predstavljamo kako da vam kuhinja zamiriše božanstveno i probudi vaša čula.
Sastojci:
- 3 jaja
- 80 g šećera
- kesica vanilin šećera
- limunova kora
- prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 150 g brašna
- dve kašičice vruće vode
- 3 jabuke
- četiri kašičice šećera
- kašičica cimeta
Priprema:
Najpre razbijte tri jajeta u dubljoj činiji i umutite ih. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer.
Narendajte mali deo limunove kore i ubacite je u smesu. Dodajte brašno i mutite mikserom. Pridružite prašak za pecivo i nastavite sa mućenjem.
Postepeno sipajte ulje uz neprestano korišćenje miksera, a ubrzo dodajte vruću vodu. Još jednom umutite kružnim pokretima.
Jabuke srednje veličine naseckajte na sitne kockice. Prebacite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte ih umućenom smesom i izravnajte kašikom.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni 30-35 minuta.
Dok se kolač hladi, u činiju umutite nekoliko kašičica šećera sa malo cimeta. Izvadite ohlađenu poslasticu iz kalupa, stavite tanjir preko i okrenite dezert. Skinite papir za pečenje i postepeno posipajte slatku mešavinu. Prijatno!