Сочан бакин колач СА ЈАБУКАМА - Мирише на детињство, спрема се за 5 МИНУТА, а један састојак му појачава укус
Колач који подсећа на дане детињства, а припрема одушевљава својом једноставношћу.
Пред вама је експресан рецепт за бакин колач, идеалан за поподневно заслађивање. У наставку представљамо како да вам кухиња замирише божанствено и пробуди ваша чула.
Састојци:
- 3 јаја
- 80 г шећера
- кесица ванилин шећера
- лимунова кора
- прашак за пециво
- 100 мл уља
- 150 г брашна
- две кашичице вруће воде
- 3 јабуке
- четири кашичице шећера
- кашичица цимета
Припрема:
Најпре разбијте три јајета у дубљој чинији и умутите их. Постепено додајте шећер и ванилин шећер.
Нарендајте мали део лимунове коре и убаците је у смесу. Додајте брашно и мутите миксером. Придружите прашак за пециво и наставите са мућењем.
Постепено сипајте уље уз непрестано коришћење миксера, а убрзо додајте врућу воду. Још једном умутите кружним покретима.
Јабуке средње величине насецкајте на ситне коцкице. Пребаците их у плех обложен папиром за печење. Прелијте их умућеном смесом и изравнајте кашиком.
Убаците у загрејану рерну и пеците на 180 степени 30-35 минута.
Док се колач хлади, у чинију умутите неколико кашичица шећера са мало цимета. Извадите охлађену посластицу из калупа, ставите тањир преко и окрените дезерт. Скините папир за печење и постепено посипајте слатку мешавину. Пријатно!