Spremite KNEDLE SA ŠLJIVAMA - Kolač koji obožavaju svi, a evo kako se priprema i šta vam je potrebno od sastojaka
Poslastica za celu porodicu, jedina mana joj je što brzo nestane, pa ni veća mera nije dovoljna.
Predstavljamo vam recept za knedle sa šljivama. Veoma izazovan poslastica za mnoge domaćice jer nije jednostavna priprema, a koliko god da pripremite sve se brzo pojede.
Gotovo svi vole knedle sa šljivama, a evo kako se pripremaju i šta vam je potrebno od sastojaka.
Sastojci:
- 1 kg oljuštenog krompira
- na vrh noža soli
- 150 gr brašna
- 1 žumance
- malo ulja,maslaca ili margarina
Punjenje:
20 komada zrelih šljiva
Završni sloj:
- 100-150 gr kristal šećera
- 150 gr mrvica (prezla)
Krompir oljuštiti, iseći na šnite, naliti ga hladnom vodom i staviti da se kuva. Skuvan krompir propasirati ručnom pasirkom i ostaviti da se malo prohladi.
Za to vreme šljive očistiti od košpica.
Prohlađenoj masi dodati žumance i malo brašna, oko sto grama.
Uzimati deo po deo testa, oblikovati na dlanu pomoću brašna ako se lepi, staviti šljivu i oblikovati lopticu.
U veću šerpu staviti vodu da proključa na umerenu vatru.
Knedle spuštati u vodu i kuvati ih još minut-dva, a nakon dizanja na površinu vaditi iz vode.
U posebnu širu posudu na malo ulja propržiti prezlu da porumeni.
Šupljom kašikom vaditi knedle i pažljivo spuštati na prezlu.
Uvaljati knedele u šećer i prezle.