Спремите КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА - Колач који обожавају сви, а ево како се припрема и шта вам је потребно од састојака
Посластица за целу породицу, једина мана јој је што брзо нестане, па ни већа мера није довољна.
Представљамо вам рецепт за кнедле са шљивама. Веома изазован посластица за многе домаћице јер није једноставна припрема, а колико год да припремите све се брзо поједе.
Готово сви воле кнедле са шљивама, а ево како се припремају и шта вам је потребно од састојака.
Састојци:
- 1 кг ољуштеног кромпира
- на врх ножа соли
- 150 гр брашна
- 1 жуманце
- мало уља,маслаца или маргарина
Пуњење:
20 комада зрелих шљива
Завршни слој:
- 100-150 гр кристал шећера
- 150 гр мрвица (презла)
Кромпир ољуштити, исећи на шните, налити га хладном водом и ставити да се кува. Скуван кромпир пропасирати ручном пасирком и оставити да се мало прохлади.
За то време шљиве очистити од кошпица.
Прохлађеној маси додати жуманце и мало брашна, око сто грама.
Узимати део по део теста, обликовати на длану помоћу брашна ако се лепи, ставити шљиву и обликовати лоптицу.
У већу шерпу ставити воду да прокључа на умерену ватру.
Кнедле спуштати у воду и кувати их још минут-два, а након дизања на површину вадити из воде.
У посебну ширу посуду на мало уља пропржити презлу да порумени.
Шупљом кашиком вадити кнедле и пажљиво спуштати на презлу.
Уваљати кнеделе у шећер и презле.