Torta sa JAGODAMA i piškotama osvežava poput SLADOLEDA - Kremasti san od samo 5 sastojaka koji se ne peče, a nestaje sa stola u sekundi
Ova lagana i osvežavajuća torta od jagoda pravi se bez rerne i komplikacija – od samo 5 sastojaka. Za 20 minuta dobićete kremasti desert koji oduševljava i izgledom i ukusom, a naziv „kremasti san“ nije slučajan!
Sastojci (5 sastojaka + jagode):
Sveže jagode
Piškote
Slatka pavlaka
Krem sir (ili mascarpone)
Šećer u prahu
Mleko (za umakanje piškota)
Priprema:
Piškote kratko umačete u mleko i slažete u pleh, zatim preko njih namažete sloj kreme od umućene pavlake, krem sira i šećera u prahu. Preko se ređaju sečene jagode, pa opet piškote i tako redom. Završite slojem kreme i dekorišite jagodama. Ostavite tortu da se hladi par sati pre služenja.
Idealna je za rođendane, slave, nedeljni ručak ili kad vam se jednostavno jede nešto lepo i brzo. Po želji možete dodati vanilu ili limunovu koricu za dodatnu svežinu.