Zaboravite na JAJA I ZAPRŠKU: Pileća krem čorba, uz ovaj trik do savršeno glatke teksture koju ste ikad probali
Mnogi misle da je za postizanje kremaste strukture neophodno koristiti jaja, pavlaku ili zapršku.
17.03.2025.
12:42
Komentari (0)
Kremaste čorbe su omiljeni deo kuhinje širom sveta- tople, bogate i savršeno glatke teksture.
Sastojci
- 3 veće šargarepe
- 3 krompira
- Koren peršuna
- Koren paštrnjaka
- Celera
- Meso
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 krompira
U šerpu iseckajte povrće i dodajte meso, a potom prelijte sa hladnom vodom da prelijte povrće. Dodajte peršun i dva čena belog luka, dok voda ne proključa na laganoj vatri.
Meso izvadite na tanjir, dok povrće miksajte štapnim mikserom što duže.
Meso iseckajte na sitnije komadiće i vratite u čorbu.
Ponovo vratite na ringlu još 5 minuta, a zatim začinite po ukusu i dobro promešajte.
Za još bolji ukus dodajte malo soka od limuna.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bokina kuhinja.