Заборавите на ЈАЈА И ЗАПРШКУ: Пилећа крем чорба, уз овај трик до савршено глатке текстуре коју сте икад пробали
Многи мисле да је за постизање кремасте структуре неопходно користити јаја, павлаку или запршку.
17.03.2025.
12:42
Коментари (0)
Кремасте чорбе су омиљени део кухиње широм света- топле, богате и савршено глатке текстуре.
Састојци
- 3 веће шаргарепе
- 3 кромпира
- Корен першуна
- Корен паштрњака
- Целера
- Месо
- 1 главица црног лука
- 2-3 кромпира
У шерпу исецкајте поврће и додајте месо, а потом прелијте са хладном водом да прелијте поврће. Додајте першун и два чена белог лука, док вода не прокључа на лаганој ватри.
Месо извадите на тањир, док поврће миксајте штапним миксером што дуже.
Месо исецкајте на ситније комадиће и вратите у чорбу.
Поново вратите на ринглу још 5 минута, а затим зачините по укусу и добро промешајте.
За још бољи укус додајте мало сока од лимуна.
Детаљније о начину припреме на видеу Бокина кухиња.