Zdravija verzija omiljenog doručka: Prženice bez ulja - prave se jednostavno, a ukus je fantastičan
Za nekoliko minuta imaćete obrok u kome uživa svako!
Prženice su omiljeni izbor za doručak, ali se često pripremaju i kao lagana večera ili užina. Međutim, iako su izuzetno ukusne, imaju jednu manu – tokom prženja upijaju veliku količinu ulja.
Ipak, postoji jednostavno rešenje koje će ih učiniti zdravijim, a da pri tom ne izgube na ukusu – priprema u rerni! Na ovaj način, prženice neće upiti ni kap ulja, a i dalje će biti hrskave i sočne.
Sastojci za prženice iz rerne:
10 parčića starog hleba
3 jaja
1 dl mleka
prstohvat soli
prstohvat šećera
Priprema:
Umutite jaja s mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite ovom mešavinom, a zatim ih ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Ako koristite stariji i tvrđi hleb, natopljene prženice ostavite da odstoje u plehu oko pet minuta pre nego što ih stavite u rernu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.
Na ovaj način, uživaćete u savršenom ukusu prženica, ali bez viška masnoće!