Здравија верзија омиљеног доручка: Прженице без уља - праве се једноставно, а укус је фантастичан
За неколико минута имаћете оброк у коме ужива свако!
Прженице су омиљени избор за доручак, али се често припремају и као лагана вечера или ужина. Међутим, иако су изузетно укусне, имају једну ману – током пржења упијају велику количину уља.
Ипак, постоји једноставно решење које ће их учинити здравијим, а да при том не изгубе на укусу – припрема у рерни! На овај начин, прженице неће упити ни кап уља, а и даље ће бити хрскаве и сочне.
Састојци за прженице из рерне:
10 парчића старог хлеба
3 јаја
1 дл млека
прстохват соли
прстохват шећера
Припрема:
Умутите јаја с млеком и додајте со и шећер. Свако парче хлеба добро натопите овом мешавином, а затим их ређајте у плех обложен папиром за печење.
Ако користите старији и тврђи хлеб, натопљене прженице оставите да одстоје у плеху око пет минута пре него што их ставите у рерну.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15 минута, или док не добију лепу златно-жуту боју.
На овај начин, уживаћете у савршеном укусу прженица, али без вишка масноће!