clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

DA NE SMRDITE: Ne jedite ova jela pre sastanka, ni tuširanje ne pomaže!

27.02.2016. 17:59
Piše:
Srbija Danas
smrad
smrad / Izvor: Profimedia

Ni dezodorans neće biti dovoljan!

 Znoj i inače ima neprijatan i intenzivan miris, ali možda nije loše da znate da postoje namirinice koje taj miris dodatno pogoršavaju. Evo šta ne bi trebalo da jedete pre nego što pođete na dejt ili na žurku, ako ne planirate da vam kažu da bi trebalo da upoznate čari tuša i dezodoransa.

1. Zeleno povrće. Kupus, kelj, brokoli, prokelj i bela repa vrlo su zdrave biljke, ali upravo one mogu biti uzročnici pojačanog neugodnog mirisa znoja. Kako piše portal "Zadovoljna", ovo povrće sadrži veliku količinu sumpora čiji se spojevi tokom varenja hrane razgrađuju u telu zbog čega znoj može biti vrlo intenzivnog mirisa. Najjači miris oseća se sat vremena posle jela, a trebalo bi da se smanji i potpuno nestane oko 6 sati kasnije.

Pogledajte OVDE od kojih jela će vam penis biti tvrd kao stena.

3. Crveno meso. Proteine, koji se u velikoj količini nalaze u crvenom mesu, ljudsko telo vrlo sporo i teško vari. Zato, tokom procesa varenja, aminokiseline iz crvenog mesa na zidovima creva ostavljaju svojevrstan talog koji lučimo kroz znoj, a u kombinaciji s bakterijama na površni kože naš znoj dobija prejak miris. Eventualan neugodan miris biće najjači oko dva sata posle jela, a može se zadržati i ceo dan, kod nekih osoba i duže.

3. Plava riba. Ova namirnica bogata je omega-3 masnim kiselinama, ali i kolinom - vitaminom B8 koji je odgovoran za pojačan miris znoja nakon konzumacije plave ribe. Osim B vitamina tu je i L-carnitine kojeg ima i u mesu i jajima, a koji takođe pridonosi jačem mirisu znoja. Takav jak miris znoja može, uprkos tuširanju, da se zadrži čak i 24 sata posle jela.

Pročitajte i: