Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕСТИ ИЗ ТОРИНА: Представљена ДВА НОВА модела, а у сврху промоције учествовао је и познати ХОЛИВУДСКИ ГЛУМАЦ (ФОТО+ВИДЕО)

07.07.2023. 18:55
Пише:
Србија Данас/Аутоблог
Promocija Fiat Topolino i Fiat 600
Промоција Фиат Тополино и Фиат 600 / Извор: Профимедиа

ФИАТ, будућност стиже

Медијски догађај „ФИАТ, THE ФУТУРЕ ИС ОН ТРАЦК“ („ФИАТ, будућност стиже“) одржан је на стази Ла Писта 500: познатој стази на крову у Линготу, а том приликом обратио се Оливије Франсоа, извршни директор бренда ФИАТ и директор маркетинга компаније Stellantis. Novi Фиат 600е и нови Фиат Тополино имали су своју светску премијеру, обележивши ново поглавље у плану бренда ФИАТ, који додатно потврђује водећу позицију бренда у области одрживе градске мобилности. Догађај је такође био прилика да се објави наставак ФИАТ-ове подршке организацији (РЕД) и са новим моделом New Фиат (600е)РЕД.

НАЈВЕРНИЈИ ФАН: Човек који је ПРОМЕНИО 55 аутомобила, и сваки је био ФИАТ

НАЈВЕРНИЈИ ФАН: Човек који је ПРОМЕНИО 55 аутомобила, и сваки је био ФИАТ

Јако РЕДАК примерак ФИАТ 8 СУПЕРСОНИЦ иде на АУКЦИЈУ (ФОТО)

Јако РЕДАК примерак ФИАТ 8 СУПЕРСОНИЦ иде на АУКЦИЈУ (ФОТО)

ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Фиат престаје да производи СИВЕ Аутомобиле, а разлог је "Долце ВИта"

ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Фиат престаје да производи СИВЕ Аутомобиле, а разлог је "Долце ВИта"

На дан рођендана Фиата 500, ФИАТ слави успешан пут бренда у последњим годинама са прегледом свог садашњег стања и визијом светле и узбудљиве будућности. Ово је такође била прилика да се представи проширена породица 500е: нови Фиат Тополино, млађа сестра модела 500, и Нови Фиат 600е, старија сестра.

Оливије Франсоа, извршни директор бренда ФИАТ и директор маркетинга Stellantis-a, изјавио је: „Будућност ФИАТ-а стиже. За две године смо учинили да ФИАТ буде профитабилнији и глобалнији него икада. ФИАТ је постао број 1. бренд Stellantis-a по обиму и лидер у 3 кључна тржишта - Италији, Бразилу и Турској - у 3 различите регије. ФИАТ има јасну улогу: снажан фокус на једноставност, латерални концепт, радост и друштвену релевантност. Све то нас чини важнијим за Stellantis: и брендом вредним великих улагања. Захваљујући Stellantis-u, имамо приступ већој количини ресурса, инвестиција и синергија. Дакле, ФИАТ је заиста поново ту. У наредне 3 године, наш производни план ће вратити ФИАТ тамо где припада: на место лидера, референтну тачку, бренд који се воли. Данас представљамо прве плодове ове нове ере под покровитељством Stellantis-a: породица 500е постаје много већа, са млађом сестром Тополином, и старијом сестром, новим моделом 600е. Поносан сам што могу да најавим да је ФИАТ обновио партнерство са организацијом (РЕД), јер верујемо да бити друштвено релевантан значи бринути се о планети, али и о људима.“

Нови Фиат Тополино: Урбана мобилност у италијанском стилу

ФИАТ наставља своју мисију развоја одрживе мобилности за градове у којима електрична вожња постаје једноставна и доступна свима. Радостан, 100% електричан - способан да се паркира и иде било где - и само 2,53 метра дуг, он је покретљивији од класичног аутомобила. Са аутономијом од 75км, једноставним пуњењем - уз једноставно прикључивање код куће - и максималном брзином од 45км/х - што се савршено

Уклапа у нови тренд ограничења брзине од 30 км/х у градовима, Тополино је идеално решење за урбану мобилност. Једноставност је кључ: линија модела састоји се од два каросеријска стила: „затвореног“ Тополина и „отвореног“ Тополина Долце Вита, у једној боји, са једним дизајном точкова, једним ентеријером, као и узбудљивим опцијама за персонализацију.

Тополино савршено отелотворује нови стил Долце Вита и чисту италијанску лепоту, а поводом његовог представљања, ФИАТ је сарађивао с пет легендарних компанија из света „Маде ин Italy“: Армани, Дамиани, Масерати, Сан Лорензо yachts и Сан Pellegrino. линк са кампањама.

Нови Фиат 600е: италијански додир у Б сегменту

Нови Фиат 600е узима најбоље од света Б и Б-СУВ возила како би понудио прелеп, радостан и комфоран доживљај вожње, означавајући повратак бренда у Б-сегмент. То је идеално решење за љубитеље градова и савршено отелотворује вредности марке - италијански стил и одрживост. Има величанствену дужину од 4,17 метара, 5 врата, удобан простор за 5 особа и 15 литара унутрашњег простора за одлагање - најбољи у класи - и пртљажник са 360 литара капацитета за терет. Литијум-јонске батерије капацитета 54 kWh дају моделу New 600е више од 400 км аутономије (WLTP комбиновани циклус) и више од 600 км у урбаној вожњи.

Нови Фиат 600е доступан је у 2 различите потпуно електричне верзије, нови Фиат 600е Ла Прима, која представља потпуно унапређену верзију легендарног New 500е, и New (600е)РЕД, најприступачнија верзија New Фиат 600е и следећи корак у сарадњи покренутој 2021. године са (РЕД), организацијом основаном 2006. године за борбу против АИДС-а и рад на обезбеђивању приступа превенцији и лечењу болести које се могу свакоме спречити и лечити. Са најновијим безбедносним и помоћним функцијама, доноси све повезане предности за урбану и ванградску мобилност уз подршку при вожњи нивоа 2.

Комуникациона кампања за New Фиат 600е обухвата рекламу са дугогодишњим активистом за заштиту животне средине и оскаровцем Леонардом Дикаприом. Назив видеа је „Италијански модел“, и он је креативни наставак успешне рекламе за Нови 500 под називом „Возач“ која приказује све што Нови Фиат 600е може да понуди. Премијерно је приказан данас у Линготу, а радња се одвија у Италији. Нови Фиат 600е је једнако софистициран и еколошки освешћен као Нови 500, али је унапређен у стилу, пространости и домету. Он је храбар, привлачан и савршено отелотворује концепт Ла Долце Вита.