Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОЖДА ЈЕ СПОРИЈЕ, АЛИ ЈЕ БОЉЕ: Ове намирнице не треба да подгревате у МИКРОТАЛАСНОЈ

06.05.2016. 20:10
Пише:
Србија Данас
pomfrit
помфрит / Извор: Профимедиа

Сазнајте како да сачувате укус и квалитет намирница које подгревате.

Микроталасна пећ је свакако згодан изум, и добар избор када треба брзо подгрејати супу, вариво или преосталу рижу од јуче. Ипак, има намирница које није препоручљиво подгревати у микроталасној, већ је боље послужити се обичном рерном или риглом.

Међу таквима се налази похована пилетина. Њу ћете боље подгрејати тако што ћете је ставиту у метални тањир или шерпицу, прекрити фолијом и загревати је на 140 степени у рерни 10ак минута. Тако ће постати хрскава, и правилно ће се загрејати за јело.

Pizza sa tunjevinom
Pizza са туњевином / Извор: Профимедиа

Ако имате охлађену пицу, такође је боље да је ставите у рерну и загревате на 170 док се качкаваљ не отопи, а кора постане хрскава. Ако имате само једно парче можете га загрејати и помоћу фолије, на ригнли тако што ћете је укључити на средњи степен загревања.

Охлађена паста без соса најбоље ће бити подгрејана у врелој води у току од 30 до 45 секунди. Подгревање пасте са сосом може бити мало теже јер сос може да се одвоји. Ставите је на ринглу и мешајте док се подгрева, а пожељно је и да доспете мало уља које сте користили приликом припреме овог оброка.

Šnicle od lignji
Шницле од лигњи / Извор: Профимедиа

Шницле ће се такође боље подгрејати у рерни него у микроталасној. Ставите их на умерену температуру и чекајте да постану браон по ћошковима. Онда ће бити добро загрејане и на површини и изнутра.

Такође незгодан за подгревање је помфрит. Да бисте очували његову текстуру и укус, најбоље је да га подгрејете у врелом уљу, док додатно не порумени, а потом осушите салветама или убрусом и посолите.

Погледајте ОВДЕ како треба сећи лубеницу - сигурно сте то радили погрешно.