Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕ СТАРЕ И НЕ ГОЈЕ СЕ! Пет тајни Јапанки због којих живе НАЈДУЖЕ на свету!

30.09.2018. 19:47
Пише:
Србија Данас
Japanka jede
Јапанка једе / Извор: Профимедиа

Корисно.

Јапанке последњих 25 година држе светски рекорд жена с најдужим животним веком, а у просеку живе 84,5 година. Уз то, готово никада се не дебљају. Која је тајна њихове дуговечности и младоликости?

Реците ЗБОГОМ длачицама на лицу! Са овом природном маском ћете их се решити за час!

pirinač
пиринач / Извор: Профимедиа

НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ЈЕСЕН ОСТАВИ ТРАГ! Сачувајте своје лице, а ево и како!

Јапанска списатељица Наоми Моријама ауторка је књиге "Јапанке не старе и не дебљају се" у којој су откривене тајне дуговечности и вечне младоликости чудесних Јапанки. Жене у Јапану хране се нарочито здраво, а јапанска култура налаже сервирање малих порција. 

Њихова исхрана већином се састоји од рибе, алги, воћа, соје, риже, поврћа и зеленог чаја. Осим што је здрава, сва та храна има и "анти-аге" учинак због чега Јапанке увек изгледају младолико. Наоми Моријама у књизи открива 5 тајни Јапанки које се никада не дебљају и живе најдуже:

1. Жене у Јапану готово увек једу оброке припремљене код куће који се већином састоје од гриловане рибе, кашике риже, куваног поврћа, супе, зеленог чаја и воћа. Јапанке конзумирају чак 10 посто од укупне конзумације рибе на свету, а чине само два посто светске популације. 

НИЈЕ ВИШЕ ФАТАЛНА ЦРНКА! Светски позната глумица, Анђелина Џоли ПРОМЕНИЛА изглед! (ФОТО)

pastrmska u sosu
пастрмска у сосу / Извор: Профимедиа

СВАКА ДЕВОЈКА СЕ ЗАЛЕТИ: 5 грешака због којих немате савршене обрве!

2. Храна се лагано кува или грилује, а уместо хлеба Јапанке једу рижу. Уобичајени јапански доручак чине комад рибе, рижа, тофу, алге, супа, млади лук, омлет и зелени чај, све у малим порцијама. Рижу једу за сваки оброк и то је највећа разлика између начина живота на Истоку и Западу. 

3. Слатки дезерти су реткост у јапанској кухињи, а и када се једу увек је реч о малим количинама. Није да Јапанке не воле чоколаду и колаче - једноставно су свесне последица и штетних нуспојава слатког на здравље. 

4. Родитељи уче своје децу да једу полако и да цене сваки залогај. Због тога Јапанци никада не напуне тањир до врха и не сервирају велике порције, а свака врста хране послужује се одвојено. 

МАЛО СКРАТИТЕ, АЛИ ТО НИЈЕ ДОВОЉНО: ЕВО како да негујете косу након лета!

oprema za vežbanje
опрема за вежбање / Извор: Профимедиа

Пронађите идеалну нијансу руменила уз овај необичан трик!

5. Телесна вежба је део дневне рутине у Јапану, а како би одржали здрав начин живота, Јапанци су изградили читаву културу на вожњи бицикла, ходању и дугом пешачењу, закључује Наоми Моријама у својој књизи.