Имате хрпу загорелих тигања? Не бацајте их и не купујте нове, ево како да засијају старим сјајем
Заборавите на лепљиво дно и слојевиту прљавштину на тигању!
Сви смо се бар једном нашли у ситуацији да бесконачно дуго рибамо површину тигања јер нам се "омакло" током пржења или кувања.
Можда смо одвојили поглед са хране на минут, одгледали још само мало серије или закључили да ћемо "осетити" када буде готово. Ипак, то ретко буде случај. Свакако, имамо решење за ваш проблем.
Потребно:
- сода бикарбона
- кухињска со
- сирће
- детерџент за прање судова
- папирни убруси
Припрема:
Добро осушите тигањ, чак иако има остатке хране на себи. У супротном ће се залепити за крпу.
Поспите дно содом бикарбоном и кухињском сољу. Пустите да одстоји неко време, па додајте и мало детерџента.
Грубом кухињском жицом изрибајте дно. Ставите неколико кухињских убруса који ће прекрити тигањ и онда прелијте сирћетом. Скините убрусе и прославите, већине несавршености више нема!