Imate hrpu zagorelih tiganja? Ne bacajte ih i ne kupujte nove, evo kako da zasijaju starim sjajem
Zaboravite na lepljivo dno i slojevitu prljavštinu na tiganju!
Svi smo se bar jednom našli u situaciji da beskonačno dugo ribamo površinu tiganja jer nam se "omaklo" tokom prženja ili kuvanja.
Možda smo odvojili pogled sa hrane na minut, odgledali još samo malo serije ili zaključili da ćemo "osetiti" kada bude gotovo. Ipak, to retko bude slučaj. Svakako, imamo rešenje za vaš problem.
Potrebno:
- soda bikarbona
- kuhinjska so
- sirće
- deterdžent za pranje sudova
- papirni ubrusi
Priprema:
Dobro osušite tiganj, čak iako ima ostatke hrane na sebi. U suprotnom će se zalepiti za krpu.
Pospite dno sodom bikarbonom i kuhinjskom solju. Pustite da odstoji neko vreme, pa dodajte i malo deterdženta.
Grubom kuhinjskom žicom izribajte dno. Stavite nekoliko kuhinjskih ubrusa koji će prekriti tiganj i onda prelijte sirćetom. Skinite ubruse i proslavite, većine nesavršenosti više nema!