Уље константно прска током пржења? Примените стари трик наших бака, довољно је да једну ствар убаците у тигањ
Наше баке су знале тајну и нису се бориле са неконтролисаним прскањем уља, ево и како!
Пржење хране, осим што захтева време, подразумева низ других проблема. Један од главних је прскање уља. Представљамо трик за стајање томе на пут.
Људи се годинама, вероватно и деценијама, довијају са решењима за неконтролисано прскање. Убацују све што им падне под руку, намештају варјачу на средину и моле Бога да тај непријатан процес престане.
Баке су, као и за све, имале једноставно решење. Довољно је да у врело уље убацимо корицу хлеба која ће га одмах "смирити".
Интезитет прскања ће се постепено смањивати док не буде сасвим престао да постоји. Моћи ћете мирно да припремите жељену храну и уживате у том процесу.
Суштина је у томе да хлеб упија воду, коју уље свакако садржи, и на тај начин смирује цврчање.