Ulje konstantno prska tokom prženja? Primenite stari trik naših baka, dovoljno je da jednu stvar ubacite u tiganj
Naše bake su znale tajnu i nisu se borile sa nekontrolisanim prskanjem ulja, evo i kako!
Prženje hrane, osim što zahteva vreme, podrazumeva niz drugih problema. Jedan od glavnih je prskanje ulja. Predstavljamo trik za stajanje tome na put.
Ljudi se godinama, verovatno i decenijama, dovijaju sa rešenjima za nekontrolisano prskanje. Ubacuju sve što im padne pod ruku, nameštaju varjaču na sredinu i mole Boga da taj neprijatan proces prestane.
Bake su, kao i za sve, imale jednostavno rešenje. Dovoljno je da u vrelo ulje ubacimo koricu hleba koja će ga odmah "smiriti".
Intezitet prskanja će se postepeno smanjivati dok ne bude sasvim prestao da postoji. Moći ćete mirno da pripremite željenu hranu i uživate u tom procesu.
Suština je u tome da hleb upija vodu, koju ulje svakako sadrži, i na taj način smiruje cvrčanje.