Узмите НОВЧИЋ и очистите загореле наслаге у рерни: Уз овај трик шпорет ће вам изгледати као да га никада нисте користили
Искористите овај трик како бисте се заувек ослободили ноћне море која се назива загорела рерна.
Сви се неретко суочавамо са проблемом наслага у рерни које се накупљају током времена, посебно након припреме омиљених јела. Те загореле мрље и масноће могу да изгледају као права ноћна мора које је готово немогуће отарасити се.
Ако и ви имате ту ноћну мору, овај трик ће вам помоћи да уз природна средсва која сви имамо код куће и уз помоћ једног новчића учините да ваша рерна делује као да је никада нисте користили.
Прирпема:
У једну чинију наспите једну шољу соде бикарбоне и пола шоље воде, па све заједно промешајте, а потом у смесу додајте и једну шољу сирћета, али постепено, како не би дошло до нагле реакције.
Промешајте смесу, па узмите један сунђер. Натопите га припремљеном смесом и потом је "утапкајте" преко загорелих мрља у рерни. након тога истим средством изрибајте и осатак рерне, па чинију са припремљеном смесом ставите у рерну коју ћете укључити на 100 степени и оставите је у рерни неких 40-45 мин. Обавезно поведите рачуна да чинија коју сте ставили унутра може да поднесе ту температуру, или ако нисте сигурни ставите све у неку шерпицу.
Након 40 минута ставите извадите чинију, потом изрибајте рерну сунђером, на самим вратима искористите жицу за судове, а за мрље које се нису одстраниле искористите следећи трик.
Узмите један новчић и њиме лагано скините загореле мреље. Са овим триком будите пажљиви, како не бисте изгребали шпорет, можда је чак најбоље да испробате прво на некој мањој површини.
Пребршите све крпом и не заборавите и да скинете стакло са рерне да и њега очистите, као и гуму на вратима. Након што је све готово ваша рерна ће се сијати и бити спремна за спремање нових кулинарских специјалитета, а ако желите још оваквих савета за чишћење погледајте Јутјуб канал "Уради Сама- Идеје за креативце".